Το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο απογειώθηκε σήμερα από τη Ρωσία για να απομακρύνει Ρώσους πολίτες από την πόλη Ουχάν στην Κίνα, η οποία πλήττεται από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία προετοιμάζεται εξάλλου για το σενάριο μιας ευρείας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ενώ σε ορισμένες περιοχές κλείνουν σχολεία και ακυρώνονται δημόσιες εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα υπολογίζονται σε 4.300 χιλιόμετρα, ενώ στη Ρωσία έχουν αναφερθεί δύο κρούσματα του νέου ιού. Πρόκειται για δύο Κινέζους που ζουν στη Σιβηρία, αρκετά μακριά από την Μόσχα.

Ο υφυπουργός Υγείας Σεργκέι Κραγέβοϊ δήλωσε ότι είναι δύσκολο να αποτιμηθεί πόσο θα επηρεαστεί ο πληθυσμός της Ρωσίας -συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης περιοχής της Κριμαίας- των 147 εκατομμυρίων ανθρώπων από τον γρήγορα μεταδιδόμενο αυτόν κοροναϊό για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο.

Η Μόσχα έχει περιορίσει τις μεθοριακές διελεύσεις από την Κίνα, έχει αναστείλει τα απευθείας σιδηροδρομικά δρομολόγια και τις πτήσεις εκεί, έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να απελάσει ξένους που θα διαγνωσθούν θετικοί στον νέο κοροναϊό και σήμερα έστειλε το πρώτο αεροπλάνο για να απομακρύνει πολίτες από την Ουχάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τουλάχιστον δύο περιοχές, την Ουλιάνοφσκ και την κοντινή της Σαμάρα, στον ποταμό Βόλγα, οι οποίες βρίσκονται περίπου 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, έκλεισαν τα σχολεία ως το τέλος αυτής της εβδομάδας εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων γρίπης, η οποία σύμφωνα με τους αξιωματούχους δεν συνδέεται με τον νέο κοροναϊό.

Σε καμία από τις δύο αυτές περιοχές δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Την ίδια ώρα η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε σήμερα έξι νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για 4 Ταϊλανδούς και 2 Κινέζους.

Οι Ταϊλανδοί που προσβλήθηκαν είναι ένα ζευγάρι, που είχε επισκεφθεί την Ιαπωνία και δεν έχει διευκρινιστεί αν προσβλήθηκε από τον ιό εκεί ή μετά την επιστροφή του στην Ταϊλάνδη, καθώς και δύο οδηγοί που είχαν μεταφέρει Κινέζους επιβάτες στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης.

Με τα νέα κρούσματα ανήλθε σε 25 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης