Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα δια στόματος του εκπροσώπου του Ντιμίτρι Πεσκόφ τους δημοσιογράφους για το ότι η Ρωσία παραμένει κοσμικό κράτος παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να αποτυπωθεί στο Σύνταγμα της χώρας η πίστη προς τον Θεό.

«Είναι προφανές ότι το κράτος με κανένα τρόπο δεν θα απολέσει τον κοσμικό του χαρακτήρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. {«Διαφυλάσσοντας την μνήμη των προγόνων μας που μας παρέδωσαν τα ιδανικά και την πίστη προς τον Θεό»}. Πράγματι υπάρχει μια τέτοια διατύπωση είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση που κατέθεσε ο πρόεδρο Πούτιν. Παράλληλα παρατήρησε ότι από το σχετικό κείμενο συνάγεται, ότι γίνεται αναφορά στα κοινά ιδανικά των Ρώσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει, σε ποιόν Θεό αναφέρεται στην πρόταση του ο Πούτιν. «Νομίζω ότι αυτό θα αποσαφηνισθεί έγκαιρα» δήλωσε ο Πεσκόφ, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα, με ποιόν τρόπο αυτή η αποσαφήνιση θα διατυπωθεί και πώς το κράτος θα αντιμετωπίζει τους άθεους σε περίπτωση που υιοθετήσει τέτοιου είδους τροπολογίες.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης