Η Ρωσία ξεκίνησε την παράδοση διά θαλάσσης της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, μεταδίδει το πρακτορείο Tass επικαλούμενο στρατιωτικό-διπλωματική πηγή.

«Το μεταγωγικό πλοίο που μεταφέρει το πρώτο φορτίο της δεύτερης συστοιχίας των S-400 απέπλευσε με προορισμό την Κίνα από το λιμάνι Ουστ-Λουγκά της Βαλτικής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως έγινε και με την Τουρκία, οι παραδόσεις ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπει η συμφωνία» δήλωσε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι για τη μεταφορά όλων των συστοιχιών «υπολογίζεται να χρησιμοποιηθούν τρία πλοία», τα οποία θα αποπλέουν το ένα μετά το άλλο «με μικρά χρονικά διαλείμματα».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Κίνα, η οποία υπήρξε ο πρώτος ξένος αγοραστής των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία για την αγορά δύο συστοιχιών το 2014. Η παράδοση της πρώτης συστοιχίας ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2018. Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία τα συστήματα αυτά που παρέλαβε, καταστρέφοντας σε πεδίο δοκιμών δύο στόχους, έναν αεροδυναμικό και έναν βαλλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης