Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 491 θανάτους εξαιτίας του Covid-19, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 37.031.

Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 24.326 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων 5.838 στην πρωτεύουσα Μόσχα, με το σύνολο των περιστατικών σε όλη τη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 2.138.828.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται πιο περίπλοκη με την έλευση του φθινοπώρου και του χειμώνα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Γκολίκοβα πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς κατά του Covid-19 το 2021. Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν εθελοντικά.

«Η μαζική ανοσοποίηση σχεδιάζεται για το 2021. Θα ήθελα να τονίσω άλλη μία φορά ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός, βάσει της νομοθεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» διευκρίνισε η Γκολίκοβα στο συντονιστικό συμβούλιο των επιτρόπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι πάνω από 117.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik V έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά και υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή άνω των 2 εκατ. δόσεων έως τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης