Μία κεντρική περιοχή της Ρωσίας ανέστειλε τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 εξαιτίας της έλλειψης εμβολιαστικών δόσεων, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς η χώρα ανέφερε τη μεγαλύτερη αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αύξηση των νέων κρουσμάτων, την οποία οι Αρχές αποδίδουν στην υψηλή μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, αλλά και στην αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, με τους θανάτους να έχουν καταγράψει μία αύξηση ρεκόρ, στην πρωτεύουσα Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις ελλείψεις στις εμβολιαστικές δόσεις, έγινε αναστολή των εμβολιασμών από την Παρασκευή, σε μερικά κέντρα εμβολιασμού στις περιοχές Μπασκίρια και Χαμπάροφσκ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας στην κεντρική περιοχή Ουντμουρτία, δήλωσαν πως οι εμβολιασμοί θα ανασταλούν μέχρι τη Δευτέρα, εξαιτίας μιας δυσχέρειας στον εμβολιασμό.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε πρόσθετες δαπάνες 346,80 εκατομμυρίων δολαρίων για τον τομέα της Υγείας και την περίθαλψη των ασθενών με COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, 21 εκατομμύρια Ρώσοι από το συνολικό πληθυσμό των 144 εκατομμυρίων κατοίκων της Ρωσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 21.665 νέα κρούσματα μόλυνσης από την Covid-19, με 619 νέους θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης