Ο ρωσικός οργανισμός για την εξερεύνηση του διαστήματος Roscosmos θα υποβάλει στην κυβέρνηση της Ρωσίας το σχέδιο της κατασκευής ενός βαρέος πυραύλου για μια μη επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Την αποκάλυψη έκαναν στο Sputnik δύο πηγές στον κλάδο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι το κόστος του έργου εκτιμάται πως ανέρχεται σε 1,5 τρις ρούβλια (22,6 δισ. δολάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα εσωτερικό σημείωμα της Roscosmos ορίζει ότι το έργο στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος για τη δημιουργία ενός βαρέος πυραύλου-φορέα θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο εκτελεστικό όργανο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα 2020-2030, ενώ για το πρόγραμμα απαιτούνται περίπου 1,5 τρισ. ρούβλια» ανέφερε μία από τις πηγές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόγραμμα προβλέπει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πυραύλου για τη διεξαγωγή μιας μη επανδρωμένης πτήσης γύρω από τη Σελήνη.

Ειδικότερα, η πηγή πρόσθεσε πως η δημιουργία ενός διαστημικού σκάφους, το οποίο θα μεταφερθεί από τον εν λόγω πύραυλο σε σεληνιακή τροχιά, θα χρηματοδοτηθεί από ένα ξεχωριστό ομοσπονδιακό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι μια επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη αποτελούσε επίσης ένα ενδεχόμενο υπό εξέταση, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο έργο απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση.

Την περασμένη εβδομάδα, μια πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι οι λεπτομέρειες του πυραύλου θα συζητηθούν από το συμβούλιο επιστήμης και τεχνολογίας της Roscosmos στις 19 Δεκεμβρίου. Η πηγή ανέφερε επίσης ότι η διάταξη του πυραύλου σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το 2019.

Ολοκληρώνοντας, ο ρωσικός κατασκευαστής πυραυλοκινητήρων NPO Energomash δήλωσε πως η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου προγραμματίστηκε για το 2028.
Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης