Άμεσα είναι τα αντανακλαστικά του διεθνούς Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις στο σημερινό κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup, με την πλειοψηφία των ΜΜΕ του εξωτερικού να κάνουν λόγο για αποτυχία της Ελλάδας να επιτύχει συμφωνία.

Οι συζητήσεις για την ελληνική βοήθεια διεκόπησαν απότομα, καθώς αξιωματούχος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι η πρόταση της Ευρωζώνης για επέκταση του προγράμματος στήριξης είναι παράλογη και μη αποδεκτή, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα» είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι συζητήσεις για τη διάσωση της Ελλάδας κατέρρευσαν με πικρία σημειώνουν οι Financial Times. Το Marketwatch σημειώνει ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος τελείωσαν πρόωρα και χωρίς συμφωνία, ενώ η LeMonde σχολιάζει ότι το Eurogroup ολοκληρώθηκε με μία σύγκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο δημοσιογράφος Peter Spiegel, η συνεδρίαση του Eurogroup έληξε προτού οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το προσχέδιο Ντάισελμπλουμ.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, σε δημοσίευμά του παραλληλίζει το ελληνικό ζήτημα με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «House Of Cards». Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμφωνία, ενώ η Ευρώπη παίζει σκληρό παιχνίδι.

O βρετανικός Telegraph αναφέρει ότι η Ευρώπη απαντά σκληρά στην Ελλάδα με τις συζητήσεις για το χρέος να καταρρέουν.

Όσο για τη μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των συνομιλιών και την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, το βρετανικό έντυπο αναφέρει: «Το Eurogroup ξεκίνησε πριν την κεντρική ατραξιόν, τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Το Reuters στο δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Ελλάδα επιμένει στην απόρρριψη της 6μηνης παράτασης του Μνημονίου και ότι πλέον το οικονομικό μέλλον της χώρας τίθεται σε αμφισβήτηση.

Ο βρετανικός Guardian μιλά για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις και ότι η Ευρώπη πιέζει την Ελλάδα να πάρει τις αποφάσεις της πριν τελειώσει ο Φεβρουάριος.

Το ιταλικό πρακτορείο RAI τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά του «Καμία συμφωνία με την Αθήνα -Ντάισελμπλουμ: Έχετε χρόνο μέχρι την Παρασκευή» ενώ το BBC μιλά για πρόωρη ρήξη στις συνομιλίες με την Ελλάδα να χαρακτηρίζει την πρόταση της Ε.Ε. ως «παράλογη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης