Η Ιορδανία αποτελεί μία από τις πρώτες χώρες, παγκοσμίως, που ξεκινούν τον εμβολιασμό των προσφύγων κατά της Covid-19, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιανουαρίου άρχισαν οι δωρεάν εμβολιασμοί των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ιορδανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μια ακόμα φορά, η Ιορδανία δίνει το παράδειγμα μέσα από το ηγετικό της πνεύμα και την αλληλεγγύη της στη φιλοξενία των προσφύγων. Η χώρα έχει συμπεριλάβει τους πρόσφυγες σε κάθε πτυχή της ανταπόκρισης της δημόσιας υγείας στην πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει τρόπος προκειμένου να είναι όλοι οι άνθρωποι ασφαλείς» τονίζει, στην ανακοίνωση, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, και καλεί όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Η Ύπατη Αρμοστεία, προστίθεται στην ανακοίνωση, «καταβάλλει προσπάθειες υπέρ της ισότιμης συμπερίληψης των προσφύγων, των εσωτερικά εκτοπισμένων και των ανιθαγενών πληθυσμών μέσω της COVAX Facility, μίας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που φέρνει κοντά κυβερνήσεις και παρασκευαστές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα φτάσουν τελικά σε όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης