Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποψήφια κυβερνήτης του Άρκανσο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 05:56
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποψήφια κυβερνήτης του Άρκανσο

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα πως έχει σκοπό να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί κυβερνήτης του Άρκανσο, ανέφερε πηγή ενημερωμένη για το σχέδιό της χθες Κυριακή.

Η Χάκαμπι Σάντερς θα ανακοινώσει με βίντεο που θα δώσει στη δημοσιότητα πως θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ο νυν κυβερνήτης του Άρκανσο, ο Ρεπουμπλικανός Έισα Χάτσινσον, ως εκ του Συντάγματος της πολιτείας, δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη θητεία στο αξίωμα.

Η κα. Σάντερς αντικατέστησε τον Σον Σπάισερ το 2017. Παραιτήθηκε το 2019 κι επέστρεψε στο Άρκανσο, την πολιτεία που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η 38χρονη είναι κόρη του πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο, του Ρεπουμπλικανού Μάικ Χάκαμπι. Εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο διατηρώντας καλή σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Είχε ταχθεί υπέρ της αποτυχημένης εκστρατείας του μεγιστάνα για να επανεκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 05:57