Με το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS, που -όπως υποστήριξε στην προεκλογική του εκστρατεία- μπορεί να διαλύσει μέσα σε έναν μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε μία αφάνταστη ώθηση στον δρόμο προς τον Λευκό Οίκο. Άνοιξε, όμως, συνάμα κι ένα νέο μέτωπο με τους μουσουλμάνους και τους τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής.

Οι τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής έδειξαν την ικανοποίησή τους -όπως οι ίδιοι είπαν- για την εκλογή του δισεκατομμυριούχου Τραμπ, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να στείλουν τις… ευχές τους, από την αντι-μουσουλμανική ρητορική που υιοθέτησε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ-Maqdisi -το «δεξί χέρι» του ηγέτη της αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ-Zawahir – έχει επιτεθεί στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, που όπως λέει ο τρομοκράτης «αποκαλύπτει την πραγματική νοοτροπία των Αμερικανών, τον ρατσισμό και το μίσος τους, εναντίον του Ισλάμ και των Αράβων». Κάτι που, σύμφωνα με την έκθεση, «έκρυβαν επιμελώς» κάτω από το χαλί «οι προκάτοχοί του».

Σύμφωνα μάλιστα με μία παλαιστινιακή-ιορδανική ιδεολόγο, ο Τραμπ «σκάβει μόνος του το μονοπάτι για το πέρασμα (σ.σ.: την εκπλήρωση) μιας παλιάς προφητείας του Οσάμα Μπιν Λάντεν», που αναφέρει ότι «η αμερικανική αυτοκρατορία θα καταρρεύσει εκ των έσω και θα πέσει θύμα της παρακμής της και των αντιφάσεών της, για να ακολουθήσει η αποσύνθεση του χρόνου της».

«Είθε η εντολή του Τραμπ να είναι η αρχή αυτής της κατάρρευσης της Αμερικής και της οριστικής διάλυσής της, όπως λέει και η προφητεία» ανέφερε στις 9 Νοεμβρίου ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ-Maqdisi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμπού Ομάρ Korasani, ένας από τους κύριους ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Αφγανιστάν, λίγες μέρες μετά την εκλογή Τραμπ, φέρεται να λέει: «Αυτός ο τύπος είναι μανιακός. Τρέφει μίσος εναντίον των μουσουλμάνων και θα κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη, γιατί εμείς θα προσλάβουμε χιλιάδες άτομα χωρίς κόπο».

Σύμφωνα πάντα με το «SITE Intelligence Group» (Ινστιτούτο γνωστό για την αναζήτηση διεθνών τρομοκρατικών οντοτήτων), ένας ανώτερος αξιωματούχος της αλ Κάιντα, o Aμπντάλαχ Al-Muhaysini (ΦΩΤΟ), έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στους κόλπους της τρομοκρατικής οργάνωσης και θεωρείται υπεύθυνος για τη στρατολόγηση 3.000 παιδιών και εφήβων που πολεμούν στη Συρία- «γιόρτασε» τη νίκη, στις εκλογές του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας: «Η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει, αυτό που αλλάζει είναι ότι ο πόλεμος (που μας οδηγούν) γίνεται δημόσια». «Η νίκη του Τραμπ έχει ανοίξει τον δρόμο για αιματηρές μάχες αλλά και για ακόμη περισσότερο χάος. Και οι χαμένοι δεν θα είναι οι Alah αλ-Sunnah (σουνιτική φυλή), αφού εμείς έχουμε πέσει ήδη χαμηλά και δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χάσουμε» προσέθεσε.

Από την άλλη, ο ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης της Συρίας, Φατάχ αλ-Σαμ (πρώην al-Nosra), ο Χάμζα Al-Karibi, είπε: «Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα προς τη νίκη. Από σήμερα δεν θα χρειάζεται να προβαίνουμε σε δηλώσεις που θα επεξηγούν τις μηχανορραφίες της Δύσης, αρκεί να κάνουμε ένα retweet των δηλώσεων του Τραμπ».

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο κ. Τραμπ είχε πει ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλους τους μουσουλμάνους. Πριν προβεί σε υπαναχώρηση και συντονίσει τις παρατηρήσεις του, προτείνοντας σήμερα μια προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης από χώρες που έχουν «ιστορικό εξαγωγής τρομοκρατίας». Χωρίς να διευκρινίζει ποιες χώρες εννοεί…

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης