Στη ρότα της Ελλάδας φαίνεται να βαδίζει και η Πορτογαλία, αναφορικά με τη δυσαρέσκεια μεταξύ του πολιτικού κόσμου σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που έχουν προταθεί από την τρόικα και σε αυτή τη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Αντόνιο Σεγούρο, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος, φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους πως είχε πει στους επιθεωρητές της τρόικα ότι η Πορτογαλία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς δηλώσαμε την πεποίθησή μας πως το επιθυμητό για την Πορτογαλία είναι να της δοθεί τουλάχιστον ακόμη ένα έτος για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της» δήλωσε από τη Λισαβόνα.

Υπενθυμίζεται πως η Πορτογαλία έχει επιτύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως από εδώ και στο εξής ίσως συναντήσει προβλήματα παρόμοια με της Ελλάδας αναφορικά με τους στόχους, γεγονός που θα της δημιουργούσε προβλήματα στην εκταμίευση του δεύτερου πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα πάντως με τον Πορτογάλο πολιτικό αναλυτή Αντελίνο Μαλτές, ο οποίος μίλησε στο Reuters, ο Σεγούρο πιθανότατα παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι μικροπολιτικού χαρακτήρα εγχώριας κατανάλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης