Η Πολωνία πιθανόν να χαλαρώσει τους περιορισμούς τον Μάιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 13:13
Η Πολωνία πιθανόν να χαλαρώσει τους περιορισμούς τον Μάιο

Η Πολωνία θα μπορούσε να χαλαρώσει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού τον Μάιο, υπό την προϋπόθεση ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί μεταξύ του Μαρτίου και του Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζιέλσκι.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στην Πολωνία θα φτάσουν τα 15.250 σήμερα, δήλωσε ο ίδιος, έχοντας ανέλθει σε 15.698 χθες, σε ένα από τα μεγαλύτερα άλματα από τον Νοέμβριο.

«Ίσως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να λάβουμε πιο ξεκάθαρες αποφάσεις για τη χαλάρωση των περιορισμών εάν δούμε ότι η κορύφωση της πανδημίας είναι πίσω μας» δήλωσε ο Νιτζιέλκσι στον πολωνικό ιστότοπο WP.pl.

«…Εάν δούμε την κορύφωση της πανδημίας στο μεταίχμιο Μαρτίου και Απριλίου, τότε πιθανόν θα έχουμε μπροστά μας μια πορεία χαλάρωσης» ανέφερε.

Η Πολωνία χαλάρωσε κάποιους περιορισμούς τον περασμένο μήνα, ανοίγοντας και πάλι τα χιονοδρομικά κέντρα, τους κινηματογράφους, τα ξενοδοχεία και τα θέατρα με το 50% της δυναμικότητάς τους, αλλά οι Αρχές λένε ότι ίσως χρειαστούν να πάρουν πίσω κάποια μέτρα εάν τα κρούσματα αυξηθούν και πάλι.

Ο Νιτζιέλσκι δήλωσε ότι οι πολίτες που έχουν ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό και έχουν ανοσία θα λάβουν μόνο μία δόση του εμβολίου, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης για τους υπόλοιπους. «Αυτό θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τον ρυθμό εμβολιασμού» πρόσθεσε.

Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Πολωνίας έχει πληγεί από καθυστερήσεις στις διανομές από τους παραγωγούς, όπως η AstraZeneca και η Pfizer.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 13:24