Η Πολωνία θα ανακοινώσει περισσότερους περιορισμούς σήμερα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβόρτζικ.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση στα κρούσματα, με το τελευταίο ρεκόρ στα ημερήσια περιστατικά -21.897- να καταγράφεται το Σάββατο. Στη χώρα εξαντλούνται οι κλίνες στα νοσοκομεία, οι αναπνευστήρες και το οξυγόνο, ενώ δεν επαρκεί και το ιατρικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς, αποφάσεις που θα περιορίζουν τη λειτουργία μας, τον αριθμό των κοινωνικών επαφών» ανέφερε ο Ντβόρτζικ στον ραδιοφωνικό σταθμό Siodma9. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα καθολικό lockdown.

Η Πολωνία έχει ήδη κλείσει τα μπαρ και τα εστιατόρια και έχει ζητήσει από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το κυβερνών κόμμα PiS έχει προειδοποιήσει ότι οι μαζικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα κατά της σχεδόν πλήρους απαγόρευσης της άμβλωσης θα έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες μολύνσεις COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι ανοσολόγοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές φορούν μάσκες, τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και κάνουν πορεία σε ανοιχτούς χώρους, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων είπαν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να μεταθέτει την ευθύνη για την αποτυχία να αντιμετωπίσει την πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης