Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Ελλάδα σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής ωριαίας «Μεσημβρινής Ραδιοεφημερίδας» του Α΄ Προγράμματος της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Στο σχετικό ρεπορτάζ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και απ΄ ευθείας σύνδεση με την Αθήνα και την εκεί ανταποκρίτρια, τονίζονταν, μεταξύ άλλων, πως η ελληνική Βουλή πρόκειται να αποφασίσει αργά το βράδυ της Τετάρτης ως προς το εάν θα συνεχίζει να κυβερνά στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είχε θέσει την προηγούμενη ημέρα θέμα παροχής εμπιστοσύνης, έπειτα από την ανακοίνωση της εγκατάλειψης του κυβερνητικού συνασπισμού από τον υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας Πάνο Καμμένο και το κόμμα του των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαινόταν στο ρεπορτάζ, αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι ένας συμβιβασμός στην διαφορά ως προς το όνομα με την γειτονική «Μακεδονία», στον οποίο δεν συμφωνεί ο Καμμένος , «ένας δεξιός λαϊκιστής», και στην βάση του οποίου η «Μακεδονία» πρέπει να αλλάξει το όνομα της, για να μην συνεχίσει η Ελλάδα να μπλοκάρει την προσέγγιση της χώρας αυτής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται στη Βουλή 151 ψήφους από το σύνολο των 300, το κόμμα του διαθέτει 145 βουλευτές και σύμφωνα με τον Τύπο στην Ελλάδα ο αριστερός πρωθυπουργός έχει καλές πιθανότητες να βρει τις απαραίτητες έξι ψήφους βουλευτών» αναφερόταν στο δημοσίευμα.

Επίσης, στο ρεπορτάζ έγινε παραπομπή στην πρόσφατη υπερψήφιση από την Βουλή στα Σκόπια της αλλαγής του ονόματος της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», μία συμφωνία που, όπως σημειωνόταν, μπορεί αναμφίβολα να χαρακτηριστεί «ιστορική», καθώς η αντίσταση εναντίον της υπήρξε μαζική και επιπλέον από αυτή εξαρτάται, μεταξύ άλλων, η ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης