Έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής όχι μόνο των ίδιων αλλά και των τρισέγγονών τους. Επιχειρηματικό δαιμόνιο και τύχη άνοιξαν τον δρόμο ώστε να πολλαπλασιαστούν με γεωμετρική πρόοδο οι καταθέσεις τους στις τράπεζες.

Είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη χώρα τους και αρκετοί από αυτούς μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι αυτοδημιούργητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

KJELD KIRK KRISTIANSEN
Δανία
Περιουσία: 13,1 δις δολάρια

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται τη σειρά παιχνιδιών Lego. Όταν ήταν μικρός εργαζόταν μαζί με τον παππού του, Ole Kirk Κristiansen, πάνω σε μια ιδέα για το πώς μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους μικροσκοπικά τούβλα και τις προοπτικές που προκύπτουν από αυτήν την εξέλιξη στον χώρο του παιχνιδιού.

DIETRICH MATESCHITZ
Αυστρία
Περιουσία: 13,2 δις δολάρια

Μαζί με τον Chaleo Υoovidhya δημιούργησαν το ενεργειακό ποτό Red Bull. Η αυστριακή εταιρεία ποτοποιίας Red Bull GmbH παρουσιάζει κάθε χρόνο τεράστια κέρδη στους ισολογισμούς της. Ο ίδιος αποφάσισε κάποια στιγμή να επενδύσει στον χώρο της F1, ιδρύοντας τη δική του αγωνιστική ομάδα. Παράλληλα, διατηρεί σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης τη δική του συλλογή από αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

LEONID MIKHELSON
Ρωσία
Περιουσία: 14,4 δις δολάρια

Διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek. Ξεκίνησε τη ζωή του ως εργοδηγός σε μια κατασκευαστική επιχείρηση. Πλέον, είναι ο πλουσιότερος πολίτης στη Ρωσία.

Οικογένεια HINDUJA
Ηνωμένο Βασίλειο
Περιουσία: 14,5 δις δολάρια

Είναι η οικογένεια πίσω από την Hinduja -έναν παγκόσμιο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στο Λονδίνο. Με ετήσια έσοδα άνω των 20 δισ. δολαρίων, είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Μ. Βρετανία.

PRINCE ALWALEED BIN TALAL ALSAUD
Σαουδική Αραβία
Περιουσία: 17,3 δις δολάρια

Είναι ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και κύριος μέτοχος της Kingdom Holding Company της οικογένειας Saud, με μετοχικά κεφάλαια στη Citigroup και στην 20th Century Fox.

STEFAN PERSSON
Σουηδία
Περιουσία: 20,8 δις δολάρια

Έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον πατέρα του, είναι ο πρόεδρος της εταιρείας μόδας Η&Μ, η οποία ιδρύθηκε το 1982. Με τα ρούχα της επιχείρησης να γίνονται ανάρπαστα σε πολλές χώρες του πλανήτη, ο ίδιος βλέπει τις καταθέσεις του να πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο.

MARIA FRANCA FISSOLO
Ιταλία
Περιουσία: 22,1 δις δολάρια

Χήρα του δημιουργού της Nutella, Michele Ferrero, η Maria Franca Fissolo είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία.

BEATE HEISTER ΚΑΙ KARL ALBRECHT JR.
Γερμανία
Περιουσία: 25,9 δις δολάρια

Κληρονόμησαν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi. Κάθε χρόνο μετρούν τα κέρδη τους…

JORGE PAULO LEMANN
Βραζιλία/Ελβετία
Περιουσία: 27,8 δις δολάρια

Ίδρυσε την Banco Garantia. Γεννήθηκε στη Βραζιλία και περνάει αρκετό χρόνο στην Ελβετία. Θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος και στις δύο χώρες.

LILIANE BETTENCOURT
Γαλλία
Περιουσία: 36,1 δις δολάρια

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Bettencourt, κληρονόμησε την αυτοκρατορία L’Oreal το 1957. Έχει ιδρύσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bettencourt Schueller.

CARLOS SLIM
Μεξικό
Περιουσία: 60,8 δις δολάρια

Ο Slim ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μεταξύ του 2010 και του 2013. Πλέον είναι μόνο στο Μεξικό. Πρόεδρος της Telmex, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας, με μετοχές στο 40% από τις λίστες του χρηματιστηρίου της χώρας.

AMANCIO ORTEGA
Ισπανία
Περιουσία: 67 δις δολάρια

Ο άνθρωπος πίσω από την αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ρούχων Zara. Ο Ortega ζει στη Γαλικία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

BILL GATES
ΗΠΑ
Περιουσία: 75 δις δολάρια

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είναι Αμερικάνος. Ο συνιδρυτής της Microsoft παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2000, αλλά παραμένει πρόεδρός της. Αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στο Ίδρυμα Gates Bill Melinda, κάνοντας αγαθοεργίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης