Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει το CNN αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι η πλειονότητα των Αμερικανών θέλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να καταδικασθεί από τη Γερουσία και να απομακρυνθεί από το αξίωμα.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τη «SSRS», αποκαλύπτει επίσης ότι το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επερχόμενη δίκη του προέδρου στη Γερουσία πρέπει να περιλαμβάνει μάρτυρες που δεν έχουν καταθέσει ενώπιον της Βουλής για την παραπομπή για αποπομπή (Impeachment).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο από τότε που τα δύο άρθρα της μομφής που αντιμετωπίζει ο Τραμπ προωθήθηκαν από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη Γερουσία.

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί αισθάνονται το ίδιο, με το 48% να υποστηρίζει ότι πρέπει να ακουστούν και νέοι μάρτυρες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας, υπό την ηγεσία του ηγέτη της πλειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ, τάχθηκαν κατά στην κατάθεση νέων μαρτύρων. Συνολικά, η πλειοψηφία της Γερουσίας παραμένει σταθερά υπέρ του προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνον το 8% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο Τραμπ θα πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμα, σε σύγκριση με το 89% των Δημοκρατικών και το 48% των ανεξάρτητων.

To 46% των ανεξάρτητων δεν επιθυμεί την απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου από το αξίωμα.

Μεταξύ των ψηφοφόρων, το 58% υποστηρίζει ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας για να αποκομίσει πολιτικό όφελος, ενώ το 57% λέει ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα για την παραπομπή του.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης