Η κυβέρνηση της Παραγουάης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πήρε την απόφαση να ανασταλούν από σήμερα Παρασκευή και σε πρώτη φάση ως την 26η Μαρτίου όλες οι απευθείας πτήσεις από και προς την Ευρώπη, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, έξι κρούσματα του οποίου καταγράφονται στην επικράτειά της.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο», ώστε να «μη γίνονται πλέον πτήσεις προς την ήπειρό μας από την Ευρώπη» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της παραγουανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο Έντγκαρ Μελγαρέχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόταν σε παρόμοια μέτρα που επέβαλαν άλλες κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία) και αυτή των ΗΠΑ.

Η απόφαση της παραγουανικής κυβέρνησης θα πλήξει κυρίως την Air Europa, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει τη χώρα με την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μαδρίτη.

Ο Μελγαρέχο υπογράμμισε ότι η διάρκεια του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χούλιο Ματσολένι ανακοίνωσε τον εντοπισμό του έκτου κρούσματος στην Παραγουάη.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν εξετάζουν προς το παρόν το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα εάν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης