Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη στάση και τις ενέργειες του καπετάνιου του «Costa Concordia» λίγο πριν και μετά την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου σε ύφαλο που προκάλεσε τη βύθισή του στα ανοικτά της Τοσκάνης στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Francesco Schettino φέρεται να έδωσε παραγγελία σε μάγειρα του πλοίου προκειμένου να ετοιμάσει ένα δείπνο για τον ίδιο και τη μυστηριώδη γυναίκα από τη Μολδαβία η οποία βρισκόταν μαζί του εκείνες τις ώρες, περίπου μία ώρα μετά το ατύχημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, ο Rogelio Barista, εξήγησε πως ο καπετάνιος του έδωσε εντολή να ετοιμάσει φαγητό, αδιαφορώντας στις επίμονες ερωτήσεις του όσον αφορά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης και του δυνατού τραντάγματος που ένιωσαν όλοι όσοι εργάζονταν νωρίτερα στην κουζίνα.

«Αναρωτιόμασταν τι είχε συμβεί. Ξέραμε πως κάτι δεν πήγαινε καλά κι όταν είδαμε τα ράφια να φεύγουν από τη θέση τους λόγω της κλίσης του πλοίου, συνειδητοποιήσαμε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή», τόνισε.

Όπως επισημαίνει η παραγγελία δόθηκε περίπου στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδος) τη στιγμή που η πρόσκρουση είχε σημειωθεί στις 21:41 το βράδυ (22:41 ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι μάγειρας 12 χρόνια σε κρουαζιερόπλοια. Έχω έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με φωτιές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει. Όταν μου έδωσε την παραγγελία, αναρωτήθηκα τι κάνει (ο καπετάνιος)», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 11 ενώ ακόμα 21 άνθρωποι αγνοούνται. Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων έχουν σταματήσει και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην άντληση των καυσίμων από το πλοίο προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη διαρροή τους στη θάλασσα.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης