Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατηγόρησε την Κυριακή τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, πλήττοντας ένα πλοίο και τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος.

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας έκανε αυτήν την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook έπειτα από μια ημέρα αυξημένης έντασης κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία εμπόδισε τρία ουκρανικά πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του Στενού του Κερτς, τοποθετώντας ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο κάτω από μια γέφυρα που ελέγχει η Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπορικό πλοίο που τοποθέτησε η Ρωσία

Το ρωσικό λιμενικό υποστήριξε ότι τρία πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη πλεύση σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Βίντεο από το θερμό επεισόδιο κυκλοφόρησε στα ρωσικά ΜΜΕ, στο οποίο διακρίνεται καθαρά το ρωσικό σκάφος του λιμενικού και τα τρία ουκρανικά πολεμικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες, ένας Ουκρανός φέρεται ότι έχει χάσει τη ζωή του κατά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων ωστόσο το Reuters μιλά για έναν τραυματία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, το Ουκρανικό Ναυτικό ανακοίνωσε, επίσης, ότι ένα από τα σκάφη του επλήγη από τα πυρά και έχασε την ισχύ στις μηχανές του. Οι ουκρανικές Αρχές επισημαίνουν ότι τα τρία σκάφη δεν παραβίαζαν κανένα διεθνή κανονισμό επιχειρώντας να κινηθούν από την Οδησσό στη Μαριούπολη.

Τα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι τα τρία πολεμικά σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.


Λίγο πριν τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) έγινε γνωστό ότι η Ρωσία «σήκωσε» πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-25 καθώς και ελικόπτερα για να περιπολούν τον πορθμό του Κερτς.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης