Η Ουγγαρία θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των νοσηλευτών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021, 14:24
Η Ουγγαρία θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των νοσηλευτών

Η Ουγγαρία θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid για τους νοσηλευτές, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από αυτή, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε άλλα μέτρα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

«Δεν είμαστε υπέρ του εξαναγκασμού, αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση σε έναν τομέα: ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για τους νοσηλευτές» δήλωσε ο Όρμπαν στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Δεν διευκρίνισε πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο αυτό.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μετά την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των νοσηλευτών και όσων εργάζονται σε νοσοκομεία, σε οίκους ευγηρίας ή με ευπαθείς ομάδες.

Η Ουγγαρία έχει καταγράψει πάνω από 30.000 νεκρούς λόγω του Covid από την αρχή της επιδημίας, το οποίο, σε σχέση με τον πληθυσμό της, που φθάνει τα 9,8 εκατ. κατοίκους, την καθιστά μια από τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Είναι επίσης μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπήρξε πολύ γρήγορη στην εμβολιαστική της εκστρατεία, εν μέρει χάρη στη χρήση εμβολίων της κινεζικής Sinopharm και του ρωσικού σκευάσματος Sputnik-V.

Ο αριθμός των περιστατικών Covid έχει μειωθεί με ταχείς ρυθμούς από τον Μάιο και το σύνολο των περιορισμών της πανδημίας ήρθη στις αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο από τον Ιούνιο ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει σαφώς επιβραδυνθεί. Εκτός του μέτρου που αφορά τους νοσηλευτές, ο Όρμπαν ανακοίνωσε επίσης ότι οι νοσηλευτές θα πηγαίνουν οι ίδιοι στα σπίτια ηλικιωμένων που δεν έχουν ακόμη ανοσοποιηθεί προκειμένου να τους εμβολιάζουν.

Από την 1η Αυγούστου, θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα για μια τρίτη δόση σε ανθρώπους των οποίων η δεύτερη δόση έγινε τουλάχιστον πριν από τέσσερις μήνες.

Τέλος θα προσφερθούν εμβόλια σε όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών στα σχολεία κατά τη διάρκεια δύο ημερών πριν από την έναρξη των μαθημάτων, την 1η Σεπτεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021, 14:29