Η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε σήμερα ότι θα καταδιώξει τους εν ζωή ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετά την προβολή ενός βίντεο που αποδίδεται στον “αρχηγό της” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, θα δώσει μάχη σε ολόκληρο τον κόσμο για να “εγγυηθεί τη μόνιμη ήττα αυτών των τρομοκρατών και ότι όλοι οι εναπομείναντες ηγέτες του θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης” δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την προπαγανδιστική ομάδα της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το δίκτυο Al-Furqan τη Δευτέρα, δείχνει τον Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι με μια πλούσια γκριζοκόκκινη γενειάδα, φορώντας μια μαύρη κελεμπία με ένα μπεζ γιλέκο, να κάθεται στο πάτωμα έχοντας δίπλα του ένα πολυβόλο. Μιλάει με τρεις άνδρες που κάθονται απέναντι του, τα πρόσωπα των οποίων καλύπτονται, και απευθύνει μήνυμα διάρκειας 18 λεπτών.

Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το βίντεο δεν είναι γνωστή. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνισή του από τότε που έδωσε κήρυγμα στο τζαμί Αλ Νουρί, στην Μοσούλη του Ιράκ το το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης