Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H «Nτράγκετα» (μαφία της Καλαβρίας)  σχεδίαζε να δολοφονήσει τον γιο του ανακριτή κατά της μαφίας και επικεφαλής της εισαγγελικής Αρχής του Καταντζάρο, Νικόλα Γκρατέρι, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από πληροφοριοδότες των Ιταλικών Αρχών αλλά και από ένα πρώην αφεντικό της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο αποφάσισε να σπάσει την ομερτά και να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη.

Ο Αντόνιο Κατάλντο, ένα από τα πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ντράγκετα Ο Αντόνιο Κατάλντο, 57 ετών σήμερα είναι ένα από τα στελέχη της «Ντράγκετα» που άρχισε να μιλά με τις Αρχές, δίνοντας πληροφορίες για τη διάρθρωση της οργάνωσης αλλά και για διάφορες επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής, έχει δηλώσει πως το 2013 σχεδίαζαν να επιτεθούν στον γιο του εισαγγελέα επειδή φοβόντουσαν τον διορισμό του πατέρα Γκρατέρι ως υπουργού Δικαιοσύνης. Εάν ο Γκρατέρι αναλάμβανε το υπουργείο, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, θα ψηφίζονταν αυστηρότεροι νόμοι κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρών δεν έχει μαθευτεί  καμία λεπτομέρεια για τους λόγους που θα ώθησαν τον Κατάλντο να συνεργαστεί με τις Αρχές. Ωστόσο όλες του οι αποκαλύψεις ελέγχονται πολύ προσεκτικά.

Ποιος είναι ο εισαγγελέας Νικόλα Γκρατέρι

Πρόκειται για έναν εισαγγελέα ο οποίος από διάφορες θέσεις που βρέθηκε, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην ενοχοποίηση της ισχυρότερης πια εγκληματικής οργάνωσης στην Ευρώπη. Είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την έναρξη της «δίκης του αιώνα» στην Ιταλία με 355 κατηγορούμενους, μέλη της «Ντράγκετα». Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη δίκη στην Ιταλία μετά τη«μάξι-δίκη» της εξαετίας 1986-92 στο Παλέρμο εναντίον της Κόζα Νόστρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης