Η Νότια Κορέα είναι η σημαντικότερη εστία της επιδημίας του νέου ιού εκτός Κίνας, με τις αρχές να ανακοινώνουν σήμερα 161 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 763.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ξεπερνά πλέον αυτόν στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με περισσότερα από 700 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον Covid-19 έχουν σχέση με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Ντεγκού.

Σήμερα τα 129 από τα 161 νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους από την αίρεση αυτή, επισήμανε σε ανακοίνωσή του το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο πρόσθεσε ότι δύο ακόμα θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία σε επτά. Τα δύο νέα θύματα σχετίζονταν με το νοσοκομείο Τσεονγκντό, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα και βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την Ντεγκού, που αποτελεί τη δεύτερη εστία μόλυνσης στη Νότια Κορέα.

Χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα εξαιτίας του ιού στο ύψιστο. Εξάλλου η κυβέρνηση παρέτεινε για μία εβδομάδα το κλείσιμο των σχολείων και σκοπεύει να ενισχύσει την παρακολούθηση των ατόμων που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα.

Διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου Samsung

Η επιδημία ανάγκασε τον όμιλο Samsung Electronics να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου του στο Γκούμι, 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ, για το Σαββατοκύριακο, καθώς ένας εργαζόμενος σε αυτό βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πλέον οι 1.500 εργαζόμενοι σε αυτό έχουν τεθεί σε καραντίνα, αν και η εταιρεία επισήμανε ότι το εργοστάσιο πλέον επαναλειτουργεί.

Εξάλλου έξι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Hyundai Motor στην πόλη Ουλσάν επίσης βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, με τέσσερις εξ αυτών να συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού», βασική εστία μόλυνσης στη Νότια Κορέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης