Η Νορβηγία αίρει κάποιους περιορισμούς κατά του Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 14:33
Η Νορβηγία αίρει κάποιους περιορισμούς κατά του Covid-19

Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τερματίσει κάποιους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία του COVID-19, χωρίς όμως να αναγγέλλει το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας.

«Θα ανοίξουμε αυτά που μπορούμε και θα κρατηθούμε εκεί που πρέπει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χούιε σε συνέντευξη Τύπου.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για τη σταδιακή άρση των περισσότερων περιορισμών της πανδημίας και είχε ολοκληρώσει τις τρεις πρώτες από αυτές έως τα μέσα Ιουνίου.

Αναμενόταν να προχωρήσει στην τέταρτη φάση του σχεδίου τον περασμένο μήνα αλλά ανέβαλε δύο φορές την απόφαση αυτή λόγω των ανησυχιών για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Ενώ κάποια μέτρα τώρα θα χαλαρώσουν, επιτρέποντας για παράδειγμα στα πανεπιστήμια να επιστρέψουν στη διά ζώσης διδασκαλία, κάποιοι άλλοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Χούιε.

Τα μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ για να ανακοπεί η εξάπλωση του COVID-19 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων πελατών σε μπαρ και εστιατόρια, όριο 20 ατόμων στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις και περιορισμούς στις αθλητικές δραστηριότητες ενηλίκων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 14:33