Η Νορβηγία θα ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα την επόμενη εβδομάδα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού ύστερα από την πρόσφατη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

«Βλέπουμε ότι η μόλυνση εξαπλώνεται σε πολλά μέρη» δήλωσε η Σόλμπεργκ. «Αυτό είναι ανησυχητικό. Κατά συνέπεια, ανακοινώνουμε ήδη από τώρα ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αυστηροποίηση των περιορισμών. Τα μέτρα θα αφορούν περιοχές όπου η ασθένεια εξαπλώνεται» ανέφερε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και τα περιστατικά αυξάνονται και οι Αρχές ανησυχούν, η κατάσταση στη Νορβηγία είναι λιγότερο δραματική σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης. Η χώρα έχει αυτή τη στιγμή το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη, μετά την Εσθονία.

Ο συνολικός αριθμός κατά τις 14 τελευταίες ημέρες των κρουσμάτων COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους ήταν σήμερα 36,6, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων.

Εντός της χώρας υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις και οι Αρχές ανησυχούν κυρίως με την κατάσταση στο Όσλο, όπου οι περιορισμοί, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι αυστηρότεροι σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να μπορέσει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό το πρώτο εξάμηνο του 2021, δήλωσε η Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα είναι εθελοντικός, αλλά η στήριξη για τα εμβόλια στη Νορβηγία τείνει να είναι υψηλή» δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης