Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως δεν είχε σχεδιάσει να σκίσει το αντίτυπο του κειμένου της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αποφάσισε να το κάνει αφού δεν μπόρεσε να βρει μια σελίδα «που να μην έχει ένα ψέμα».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής έσκισε σε δύο κομμάτια το αντίτυπο του κειμένου της ομιλίας που της είχε δώσει νωρίτερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των Δημοκρατικών σε μια συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ανέφεραν συνεργάτες βουλευτών του κόμματος.

«Χθες, είδαμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κουρελιάζει την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας…», είπε η Πελόζι, σύμφωνα με μία πηγή που κρατούσε σημειώσεις στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση.

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ο Τραμπ είπε ψέματα διαβεβαιώνοντας ότι θα προστατέψει την ασφαλιστική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για ασθενείς με προϋπάρχουσες παθήσεις, ενώ η κυβέρνησή του στηρίζει μια αγωγή που επιδιώκει να ανατρέψει έναν νόμο που προστατεύει αυτούς τους ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπάθησα να βρω μια σελίδα, για να αφήσω, που να μην είχε γραμμένο ένα ψέμα», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Βουλή.

Καθώς κοίταζε το κείμενο της ομιλίας Τραμπ, «έχοντας φτάσει στο ¼ αυτού, σκέφτηκα ‘…Ξέρεις, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι’. Οπότε…Ξεκίνησα να στοιβάζω τα χαρτιά μου με τρόπο ώστε να μπορέσω να τα σκίσω», αφηγήθηκε στους βουλευτές, σύμφωνα με τον βοηθό που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η άρνηση του προέδρου να κάνει μαζί της χειραψία όταν της έδωσε αντίγραφο της ομιλίας του πριν την εκφωνήσει, δεν έπαιξε ρόλο στην μετέπειτα ενέργειά της, εξήγησε η ίδια. «Τι σημασία έχει;», είπε.

Η ενέργεια της εξόργισε τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

«Είναι πολύ λυπηρό που ένα πρόσωπο σε αυτό το πόστο, το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της χώρας» σκίζει την ομιλία, δήλωσε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή Κέβιν Μακάρθι. «Δεν ξέρω κανέναν άλλο πρόεδρο της Βουλής που να έχει ενεργήσει με αυτό τον τρόπο», τόνισε.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, Χακίμ Τζέφρις είπε πως δεν είχε πρόβλημα με την ενέργεια της Πελόζι. «Σε ότι με αφορά, δεν υπήρχε καταστροφέας εγγράφων, οπότε έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης