Ο κατασκευαστής «έξυπνων τηλεφώνων» Motorola Mobility, η οποία ανήκει στην Google Inc, θα γίνει η πρώτη που θα κατασκευάζει smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Τετάρτη.

Η Motorola επιβεβαίωσε ότι θα κάνει ένα νέο τηλέφωνο βασισμένο σε Android που θα φέρει την ονομασία Moto X, και ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει σε ένα πρώην εργοστάσιο της Nokia κοντά στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αφεντικό της Motorola Mobility Ντένις Γουντσάιτ ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση σε συνέδριο για την ψηφιακή τεχνολογία στη νότια Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι θα είναι το πρώτο smartphone που θα κατασκευαστεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 2.000 άτομα. Πολλά από τα μέρη του τηλεφώνου θα εξακολουθούν να έρχονται από τα εργοστάσια στην Ασία, αλλά όπως είπε ο Ντένις Γουντσάιτ το μεγαλύτερο μέρος της συναρμολόγησης θα γίνεται στο εργοστάσιο επί αμερικανικού εδάφους.

Το νέο τηλέφωνο θα είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε από τη Motorola Mobility από τότε που η Google εξαγόρασε την εταιρεία. Ο Γουντσάιτ αρνήθηκε να αποκαλύψει το τηλέφωνο, «παρόλο που το είχε στην τσέπη», αλλά είπε ότι θα διαθέτει δύο ξεχωριστούς επεξεργαστές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ανέφερε ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ, θα δώσει στη Motorola ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, οι οποίοι εξακολουθούν να κατασκευάζουν τα τηλέφωνα τους κυρίως σε περιοχές της Άπω Ανατολής.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης