Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση η Μόσχα θα αντιδράσει προειδοποίησε το Σάββατο το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η ΕΕ ανακοίνωσε τα πρόσθετα μέτρα αργά το βράδυ της Παρασκευής, σημειώνοντας όμως ότι θα ανασταλούν εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και τηρήσει την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών ανταρτών στις ανατολικές επαρχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη άλλων 24 ονομάτων στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στις χώρες-μέλη της ΕΕ και των οποίων «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία. Οι κυρώσεις προβλέπεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή την Δευτέρα.

«Εάν εφαρμοστούν (οι νέες κυρώσεις) φυσικά θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά μας» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Η ΕΕ στην πράξη στέλνει σήμα ευθείας υποστήριξης στο «κόμμα του πολέμου» (σ.σ. του Ποροσένκο) στην Ουκρανία. Αντί να κάνει τα πάντα για την εξεύρεση τρόπων για να πληγώσει με πιο οδυνηρό τρόπο τις οικονομίες των κρατών της και της Ρωσίας, θα έπρεπε να υποστηρίζει την αναζωογόνηση της Ανατολικής Ουκρανίας» πρόσθεσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης