Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον 150 αμάχους στη διάρκεια μιας εκστρατείας βομβαρδισμών την τελευταία εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα φροντίζει να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Το υπουργείο απαντούσε στις καταγγελίες Σύρων διασωστών της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τους οποίους τουλάχιστον 150 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες ακόμη τραυματιστεί από μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών στην επαρχία Ιντλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε ανασύρει 152 πτώματα και έχουμε σώσει 279 αμάχους από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία βομβαρδισμών της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος», δήλωσε ο Σάλεμ Αμπού αλ Άζεμ, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ιντλίμπ, μιας οργάνωσης της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να ανασύρουν πτώματα από τα κτίρια που καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Αξιωματούχοι της Πολιτικής Προστασίας και άλλοι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγράψει την καταστροφή έξι νοσοκομείων, πέντε κέντρων προστασίας και ιατρικών κέντρων σε μια προσπάθεια να αναγκαστούν οι αντάρτες να συμφωνήσουν σε τοπικές εκεχειρίες.

Οι αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν, σύμφωνα με τους Σύρους αντάρτες, με τον σφοδρό βομβαρδισμό πόλεων και κωμοπόλεων στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου έχουν ισχυρή παρουσία οι τζιχαντιστές. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες επεκτάθηκαν σχεδόν στις περισσότερες πόλεις της επαρχίας αυτής, που συνορεύει με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη δεν πλήττουν κατοικημένες περιοχές ώστε να αποφεύγονται τα θύματα», τόνισε ο Ρώσος υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ενώ χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» τα μέλη της συριακής Πολιτικής Προστασίας.

«Οι στόχοι είναι βάσεις τρομοκρατών, άρματα μάχης και αποθήκες πυρομαχικών που εντοπίζονται πάντα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιβεβαιώνονται από άλλες πηγές πριν» τον βομβαρδισμό, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης