Η Μόσχα διαμηνύει στην Ευρώπη ότι η επίσκεψη Μπορέλ δεν θα εστιασθεί αποκλειστικά στο ζήτημα του Ναβάλνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 16:13
Η Μόσχα διαμηνύει στην Ευρώπη ότι η επίσκεψη Μπορέλ δεν θα εστιασθεί αποκλειστικά στο ζήτημα του Ναβάλνι

Η Μόσχα διαμήνυσε σήμερα στην ΕΕ ότι η αυριανή επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ δεν θα εστιασθεί αποκλειστικά στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα στο θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα θέσει θέμα διαστρέβλωσης από την Δύση των όσων συμβαίνουν στη Ρωσία

«Η επίσκεψη του κυρίου Μπορέλ είναι προγραμματισμένη. Τα όσα αναφέρονται σχετικά με ότι το περιεχόμενο της επίσκεψης αυτής στις συνομιλίες που θα γίνουν θα επικεντρωθεί μόνο στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φυσικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές προτίθενται να συζητήσουν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα. «Προβλήματα υπάρχουν πολλά, και αυτό το ζήτημα (γύρω από τον Αλεξέι Ναβάλνι) επίσης θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα ανέφερε επίσης ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συγκέντρωσε υλικό που αφορά τις ενέργειες της αστυνομίας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Ευρώπη. «Δώσαμε επιλεγμένο υλικό αναφορικά με το πώς πραγματοποιούνται οι συλλήψεις και πώς εμποδίζονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις στις χώρες της ΕΕ, πώς συμπεριφέρεται η αστυνομία, ώστε ο κύριος Μπορέλ και η αντιπροσωπεία του να είναι σε θέση να απαντήσουν οι ίδιοι σε πολλά ερωτήματα, πριν τα θέσουν σε εμάς», δήλωσε η Ζαχάροβα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 16:13