Το ζήτημα της συνάντησης στην Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν με την συμμετοχή των συμπροεδρευόντων της Ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ αυτή την στιγμή εξετάζεται, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζονται διάφορα σχήματα ενεργειών» δήλωσε η Ζαχάροβα και προσέθεσε ότι «μεταξύ άλλων μας προτάθηκε να φιλοξενήσουμε στην Μόσχα την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν… Κάνουμε διαβουλεύσεις με τις πλευρές σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες έναρξης των συνομιλιών με αυτό το σχήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή στο ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας στις 2, 5 και 7 Οκτωβρίου και με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα επισήμανε ότι σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους, υπουργούς Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει στις 12 Οκτωβρίου συνομιλίες στην Μόσχα με τον Αρμένιο ομολόγου του Ζογκράμπ Μνατσακαγιάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης