Η Μόσχα θεωρεί ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου είναι εσωτερική υπόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και εύχεται στον αμερικανικό λαό να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια τη δραματική αυτή στιγμή στην ιστορία του. Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτή είναι εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ. Παράλληλα εφιστούμε και πάλι την προσοχή στο ότι το εκλογικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι αρχαϊκό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες δημοκρατικές προδιαγραφές, δημιουργώντας τις δυνατότητες για πολυάριθμες παραβιάσεις, ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετατράπηκαν σε εργαλείο πολιτικής διαμάχης. Αυτό σε μεγάλο βαθμό ήταν η αιτία του διχασμού της κοινωνίας που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας: «Ευχόμαστε στον φιλικό αμερικανικό λαό να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια τη δραματική αυτή στιγμή της δικής του ιστορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε ότι το αμερικανικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση και οι ΗΠΑ θα πρέπει να ασχοληθούν με τις εσωτερικές τους υποθέσεις και να πάψουν να επεμβαίνουν στις υποθέσεις άλλων χωρών.

«Τα γεγονότα στις ΗΠΑ απαιτούν σοβαρή ανάλυση και αξιολόγηση. Όμως ήδη τώρα είναι προφανές ότι το αμερικανικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση» δήλωσε ο Βολόντιν, προσθέτοντας ότι «για εμάς έχει σημασία η μία από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου να λύσει γρήγορα τα εσωτερικά της πολιτικά προβλήματα και να αρχίσει να οικοδομεί την πολιτική της, που θα βασίζεται στη μη επέμβαση στις εσωτερικές άλλων κυρίαρχων κρατών», καθώς «οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό στον σύγχρονο κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης