Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna θα παραδώσει κατά 20% λιγότερα εμβόλια κατά του Covid-19 στην Ιταλία, σε σχέση με αυτά που είχε δεσμευτεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο ειδικός επίτροπος της χώρας για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Πριν μερικά λεπτά η Moderna μάς ενημέρωσε για τη μείωση στις παραδόσεις των εμβολίων της. Την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου θα παραδοθούν μόνο 132.000 δόσεις, 20% λιγότερες από τις συμφωνηθείσες» επσήμανε ο Ντομένικο Αρκούρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία, η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω Covid-19 στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία, είναι αντιμέτωπη και με καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, στην οποία η Ρώμη έχει ήδη αποστείλει επίσημη προειδοποιητική επιστολή.

«Από σήμερα μας λείπουν 300.000 δόσεις εμβολίων. Κάθε ημέρα υπάρχουν χειρότερα νέα από την προηγούμενη. Τα εμβόλια δεν είναι αναψυκτικά ή σνακ, είναι το μόνο αντίδοτο στη σκοτεινή νύχτα που έχει διαρκέσει έναν χρόνο» υπογράμμισε ο Αρκούρι.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι αποφάσεις για τις παραδόσεις των εμβολίων κατά του Covid-19 λαμβάνονται μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία έχει επίσης ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομική δράση εναντίον της Pfizer, η οποία έχει ανακοινώσει ότι καθυστερεί προσωρινά τις παραδόσεις εμβολίων της στην ΕΕ προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές που θα της επιτρέψουν να αυξήσει την παραγωγή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης