Η μνηστή του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αγνοείται έπειτα από την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, ζήτησε την Τρίτη, με άρθρο της που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Washington Post», τη βοήθεια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να «χυθεί φως» στην υπόθεση αυτή.

«Εκλιπαρώ τον πρόεδρο (των ΗΠΑ, Ντόναλντ) Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ να βοηθήσουν να χυθεί φως στην εξαφάνιση του Τζαμάλ» γράφει η Χατιτζέ Τζενγκίζ στο άρθρο που δημοσιεύει η «Post», της οποίας ο Κασόγκι ήταν συνεργάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαουδάραβας ζούσε αυτοεξόριστος από το 2017 στις ΗΠΑ, αφού έπεσε στη δυσμένεια του παλατιού αφότου έγινε πρίγκιπας διάδοχος ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γνωστός στη Δύση με τη συντομογραφία του ονόματός του, «MbS».

Η Τουρκάλα σύντροφος του δημοσιογράφου ζητεί από τον πρίγκιπα διάδοχο να «δείξει το ίδιο επίπεδο ευαισθησίας» και να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος επιτήρησης του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

«Παρότι αυτό το συμβάν θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει πολιτική κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, ας μην παραβλέψουμε την άποψη της ανθρώπινης διάστασής της» πρόσθεσε η Τζενγκίζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζενγκίζ και ο Κασόγκι βρίσκονταν, αφηγείται η ίδια στο άρθρο, «εν μέσω των προετοιμασιών για τον γάμο τους». Για αυτόν τον λόγο ο δημοσιογράφος πήγε στο προξενείο. «Όλο κι όλο αυτό που χρειαζόμασταν ήταν ένα χαρτί» σημειώνει.

Έπειτα από «μια πρώτη θετική συνάντηση με το προσωπικό του προξενείου», μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Κασόγκι επέστρεψε τη 2α Οκτωβρίου «χωρίς να αμφιβάλλει πως ήταν ασφαλής», σύμφωνα με τη μνηστή του.

Αλλά άρχισε να την καταλαμβάνει ο «φόβος», όταν αναγκάστηκε να τον «περιμένει υπομονετικά» επί τρεις ώρες να βγει από το κτήριο.

«Μπήκε στο προξενείο και δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι βγήκε» από αυτό, υπενθυμίζει η Τζενγκίζ, οι ελπίδες της οποίας να ξαναδεί τον Τζαμάλ Κασόγκι «μειώνονται κάθε μέρα που περνάει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης