Ο διεθνούς φήμης Ιταλός καλλιτέχνης Αντριάνο Τσελεντάνο, ως επίσημος καλεσμένος στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο, επέλεξε να μιλήσει από μικροφώνου για την οικονομική κρίση στις χώρες της ευρωζώνης και να εστιάσει στην πολιτική Βερολίνου και Παρισίων απέναντι στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει σαφείς αναφορές για την υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από αυτούς.

«Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί είπαν στην Ελλάδα: “αν θέλετε τη βοήθειά μας, την οικονομική χρηματοδότηση, πρέπει να αγοράσετε τα τεθωρακισμένα και τα πολεμικά πλοία μας”, επιβάλλοντας, έτσι, νέες θυσίες στους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται, πλέον, σε ακραία κατάσταση. Το ανέφερε, στις σελίδες της, η εφημερίδα Corriere della Sera, αλλά ήδη το προηγούμενο καλοκαίρι, η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, είχαν υποχρεώσει την Ελλάδα να αγοράσει όπλα, για να εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσής της. Είναι αυτή, η κυνική Ευρώπη που θέλουμε, γεμάτη όπλα;», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσελεντάνο, αναφέρθηκε επίσης και στην πολιτικοποίηση καθολικών εφημερίδων στην Ιταλία, στην απόρριψη, από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πρότασης δημοψηφίσματος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, και χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μόντι «φτιαγμένη από πρώτης τάξης υλικό, που μπορεί όμως να διαβρωθεί από την οξείδωση των κομμάτων».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης