Έκκληση προς τους Γερμανούς να κινητοποιηθούν κατά του «μίσους» που διαχέεται από την Άκρα Δεξιά στη χώρα απηύθυνε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τα νέα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου.

«Αυτό που δυστυχώς παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου, αυτές οι πορείες εξτρεμιστών της Δεξιάς και νεοναζί έτοιμων για βία, δεν έχουν καμία σχέση με το πένθος για έναν άνθρωπο, αλλά έχουν ως στόχο να διαδώσουν ένα μήνυμα μίσους κατά των ξένων, των πολιτικών, της αστυνομίας και του ελεύθερου Τύπου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να το κάνουμε σαφές, κάθε πολίτης μπορεί να το κάνει παίρνοντας τον λόγο και θέση κατά της διαίρεσης της χώρας μας» πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ για την πορεία που οργανώθηκε το Σάββατο από παρατάξεις της Άκρας Δεξιάς στους δρόμους του Κέμνιτς με τη συμμετοχή 8.000 ανθρώπων, για να καταγγείλουν, όπως γίνεται συνεχώς από τις 26 Αυγούστου, τον φόνο ενός 35χρονου Γερμανού.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει έναν Ιρακινό αιτούντα άσυλο και έναν Σύρο ως ύποπτους για τον φόνο.

Στόχος η Μέρκελ

Η Άκρα Δεξιά, με πρωτοστατούσα την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), εκμεταλλεύεται αυτόν τον φόνο για να επαναλάβει τις επιθέσεις κατά των μεταναστών και της πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ. Το ακροδεξιό κόμμα κάνει εκστρατεία επίσης εδώ και μήνες για το θέμα της δολοφονίας στο τέλος του 2017 μίας 15χρονης από τον αιτούντα άσυλο φίλο της Αμπντούλ Ντ. στην πόλη Κάντελ, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση οκτώμισι ετών. Μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθεί. Παρά ταύτα, ο δήμαρχος της πόλης αναμένει ότι η εκστρατεία του AfD θα συνεχιστεί.

Συναυλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, απόψε οργανώνεται συναυλία ροκ στην πόλη Κέμνιτς κατά της ξενοφοβίας με σύνθημα: «Είμαστε περισσότεροι», ενώ οι κάτοικοι της πόλης αυτής της Σαξονίας καλούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συμμετάσχουν σε διαδήλωση «από τα παράθυρά τους» με το ίδιο σύνθημα αναρτώντας μηνύματα ανεκτικότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης