Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει αύριο Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το θέμα της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, δήλωσε στους δημοσιογράφους γερμανική κυβερνητική πηγή.

«Ένα από τα ζητήματα θα είναι και ο αγωγός Nord Stream-2. Το ζήτημα έθετε συχνά ο αμερικανός πρόεδρος», δήλωσε η γερμανική κυβερνητική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γερμανική κυβέρνηση εν θεωρεί ότι με την κατασκευή του αγωγού θα μεγαλώσει η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από την Ρωσία. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί» επεσήμανε η κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι το Βερολίνο πιστεύει ότι στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις ως προς το ρωσικό φυσικό αέριο, μεταξύ των οποίων και το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο και το αέριο από την Νορβηγία.

Η γερμανική κυβέρνηση θα χαιρέτιζε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαιρέσεις για τις γερμανικές εταιρείες όσον αφορά τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε η γερμανική κυβερνητική πηγή. «Οι κυρώσεις αυτές μπορούν να πλήξουν τις εταιρείες μας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε εξαιρέσεις γι αυτές, κάτι το οποίο θα χαιρετίζαμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης