Μετά την ανανεωμένη αποστολή που έλαβε χθες από το κοινοβούλιο να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για την αποχώρηση από την Ε.Ε. και να προχωρήσει σε αλλαγές για το backstop στο ιρλανδικό σύνορο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ετοιμάζει να στείλει μία νέα διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στη βρετανική αποστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Διεθνούς Εμπορίου Τζέφρι Κοξ, ο υπουργός παρά τη πρωθυπουργώ Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάκλεϊ και ο διαπραγματευτής για εμπορικά θέματα Κρόφορντ Φάλκονερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την επιμονή της Ε.Ε. να μην υπάρξουν άλλες συνομιλίες που να αφορούν στη Συμφωνία Αποχώρησης, ο υφυπουργός για την έξοδο από την Ε.Ε., Κουάσι Κουαρτένγκ, σε δηλώσεις του στο BBC, υποστήριξε ότι «υπάρχει χώρος για συμβιβασμό» στην Ε.Ε., η οποία θα πρέπει να δώσει κάτι για το backstop. «Θέλουμε συμφωνία, θέλουν συμφωνία, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμβιβαστούν» είπε και πρόσθεσε ότι «εάν γίνει αποχώρηση χωρίς συμφωνία, δεν θα πάρουν ούτε μία πένα από εμάς». Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν νέες ρυθμίσεις που να ξεκαθαρίζουν αυτές τις διαφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης