Οι Λονδρέζοι εξέλαβαν τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το νέο αυστηρό lockdown, ως σύνθημα για να εγκαταλείψουν το Λονδίνο.

Συγκεντρώθηκαν μαζικά στους σταθμούς των τρένων, ώστε να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους δικούς τους ανθρώπους, προκαλώντας τον κίνδυνο για μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού και πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη εκκένωση του Λονδίνου, από το 1939, όπως σημείωσε και ο αρχηγός του κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ σε σχόλιό του στο Twitter:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγχαρητήρια σε εσάς κ. Πρωθυπουργέ και στους ειδικούς σας», έγραψε χαρακτηριστικά. «Έχετε προκαλέσει την πρώτη εκκένωση του Λονδίνου από το 1939».

Η ανακοίνωση του lockdown του Σαββάτου έδωσε στους κατοίκους μόνο οκτώ ώρες περίπου για να βρουν μια διέξοδο από την πόλη. Τα βίντεο στο Twitter δείχνουν τεράστιο πλήθος ταξιδιωτών που προσπαθούν να φύγουν από το Λονδίνο, περιμένοντας στην ουρά να επιβιβαστούν στο τρένο για το Leeds από το σταθμό St Pancras.

 

 

«Κάθε άτομο σε αυτό το τρένο, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, έχει πάρει ίσως μια πολύ ανόητη και ανεύθυνη απόφαση να ταξιδέψει», ανέφερε ο δημοσιογράφος Harriet Clugston. «Αλλά αυτό έκαναν πάντα οι άνθρωποι για να είναι μαζί τα Χριστούγεννα». Πρόσθεσε ότι το τρένο προς το Λιντς καθυστέρησε λόγω υπερπληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι το lockdown στο Λονδίνο θα παραμείνει σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 30 Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης