Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι στη Συρία κατάφεραν να απωθήσουν επτά επιθέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με κουρδική πηγή, ενώ τις πληροφορίες τις επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές ενέτειναν τις επιθέσεις τους την Παρασκευή έχοντας δημιουργήσει μέτωπα νότια, δυτικά και ανατολικά του Κομπάνι, δήλωσε ο Κούρδος ακτιβιστής Φάρχαντ αλ Σάμι. «Σημειώνονται σφοδρές μάχες γύρω από το Κομπάνι από όλες τις πλευρές, όμως οι σφοδρότερες σήμερα το πρωί είναι στα ανατολικά» είπε ο Αλ Σάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΙΚ εξαπέλυσε μια ευρεία επίθεση από το νότιο τμήμα της πόλης σε μια προσπάθεια να προωθηθεί προς το κέντρο, όμως οι κούρδοι μαχητές την απέτρεψαν έπειτα από σφοδρές μάχες» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Χθες Παρασκευή οι μαχητές του ΙΚ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το γενικό επιτελείο των κουρδικών δυνάμεων στο Κομπάνι και επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους στο συνοριακό πέρασμα προς την Τουρκία, τη μοναδική οδό από την οποία τροφοδοτείται η πόλη. Μετά την είσοδό του στην κουρδική αυτή πόλη, το ΙΚ ελέγχει το 40% του Κομπάνι.

Παράλληλα Κούρδοι μαχητές διεξήγαγαν «ειδικές επιχειρήσεις» στο ανατολικό τμήμα της πόλης, με στόχο να διεισδύσουν στις ζώνες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και να σκοτώσουν μέλη το ΙΚ προτού επιστρέψουν στις θέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου ο Ισμάτ Χάσαν, επικεφαλής του συμβουλίου άμυνας της πόλης, δήλωσε στον κουρδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουελάτι ότι οι μαχητές του κατάφεραν νωρίς σήμερα το πρωί να αποτρέψουν τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από μαχητές του ΙΚ στο κέντρο του Κομπάνι.

Ο Άσια Αμπντουλά, συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Κούρδοι μαχητές «θα παραμείνουν ακλόνητοι για μήνες και (…) θα πολεμήσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός τους».

Στο μεταξύ ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας στον ανατολικό και νότιο τομέα του Κομπάνι, όπως επεσήμανε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης