Οι κομητείες της Αριζόνα και του Τέξας που χτυπήθηκαν σκληρά από το COVID-19 παραγγέλνουν ψυγεία και ψυκτικά ρυμουλκούμενα προκειμένου να αποθηκεύσουν πτώματα καθώς γεμίζουν τα νεκροτομεία τους, δήλωσαν οι αρχές την Πέμπτη σύμφωνα με το Reuters.

Η κομητεία Maricopa της Αριζόνα, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, το Φοίνιξ, προμηθεύεται 14 ψυγεία για να χωρέσει έως και 280 σώματα ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των θανάτων από κορωνoϊό, ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Τέξας, η πόλη του Σαν Αντόνιο και η κομητεία Bexar απέκτησαν ήδη πέντε ψυκτικά ρυμουλκούμενα για να αποθηκεύσουν έως και 180 πτώματα καθώς τα νεκροτομεία δε φτάνουν σε χωρητικότητα, δήλωσε ο Mario Martinez, βοηθός διευθυντή του San Antonio Metro Health.

Η Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε δεκάδες ψυγεία ρυμουλκούμενων τον Απρίλιο, καθώς οι καθημερινοί θάνατοι COVID-19 ξεπέρασαν τους 700. Η εμφάνιση κινητών νεκροτομείων στην Αριζόνα και το Τέξας αντικατοπτρίζει Το γεγονός ότι η πανδημία φαίνεται τώρα να κινείται εκτός ελέγχου στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. «Είναι πιθανό να δούμε τις τάσεις των θανάτων να αυξάνονται τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο διευθυντής υγείας της Maricopa County Marcy Flanagan.

Να σημειωθεί ότι τα καθημερινά κρούσματα COVID-19 στη Maricopa στα τέλη Ιουνίου ήταν περισσότερα από 3.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Pandemic-hit Arizona and Texas counties order coolers, refrigerated trucks for bodies. https://reut.rs/395j5Kb

Δημοσιεύτηκε από Reuters στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης