Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «αλαζόνας τσαρλατάνος» δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, επικρίνοντας την «παρεμβατική ρητορική» του Αμερικανού πρόεδρου στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου διεμήνυσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η «αρπάγη της τυραννίας» του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο «θα τσακιστεί», υποδεικνύοντας την ίδια στιγμή στο ακροατήριό του την παρουσία του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο χειροκρότησαν τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Τραμπ προσβάλει και επιδεικνύει ασέβεια προς τον λαό της Βενεζουέλας κάνοντας βίαιες απειλές ενάντια στην κυριαρχία του και ενάντια στη συνταγματική, νόμιμη και δημοκρατική κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο», τόνισε ο Αρεάσα σε ανακοίνωσή του.

Ο αναγνωρισμένος ως μεταβατικός πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας από τις ΗΠΑ και από περισσότερες από 50 χώρες, ήταν ένας από τους προσκεκλημένους στην ομιλία του Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο Γκουαϊδό θα συναντηθεί σήμερα στις 21:15 σήμερα (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ανακοίνωση του Καράκας, ένας ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για την επίσκεψη Γκουαϊδό, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τον Μαδούρο να μην αναμιχθεί στην επιστροφή του ηγέτη της αντιπολίτευσης, αλλιώς θα αντιμετωπίσει «σημαντικές συνέπειες».

«Συνεπώς, πρέπει να τον μεταχειριστούν πολύ προσεκτικά», προειδοποίησε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Δικαστήριο του Καράκας έχει επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας στον Γκουαϊδό, απόφαση που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει ήδη αψηφήσει στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης