Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επιτάξει τις μάσκες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ένα μέτρο που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το διάταγμα «σχετικό με τις απαραίτητες επιτάξεις στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στον Covid-19» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτόν επιτάσσονται έως τις 31 Μαΐου όλα τα αποθέματα προστατευτικών μασκών.

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Μακρόν στο Twitter, χθες Τρίτη, προκειμένου να απαντήσει στην ανησυχία του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας το οποίο φοβάται ότι δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τις προστατευτικές μάσκες, που είναι απαραίτητες για το επάγγελμά του.

Η Γαλλία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τέσσερις θανάτους και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η χώρα λαμβάνει μέτρα για να μειώσει την εξάπλωση της ασθένειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης