Καναδάς: Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου

Καναδάς: Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου
Ο Καναδάς δεν έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους για την έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου, διαβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Bloomberg TV.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνησή της υπέβαλε τέτοιο αίτημα, η Φρίλαντ απάντησε: «Όχι. Αλλά ο Καναδάς έχει μιλήσει με τις ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή. Επαφίεται στις ΗΠΑ αν θα επιδιώξουν την έκδοση κάποιου προσώπου από τον Καναδά».

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης της οικονομικής διευθύντριας του κινεζικού κολοσσού Huawei, η οποία συνελήφθη τον Δεκέμβριο στον Καναδά κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον.

Η Μενγκ Ουάνγκζου κατηγορείται ότι απέκρυψε τους δεσμούς της Huawei με μια άλλη εταιρεία, η οποία επιχείρησε να πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου», ανέφερε ο Μαρκ Ραϊμόντι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Εκτιμούμε βαθύτατα τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Καναδά στις αμοιβαίες προσπάθειές μας να εφαρμόσουμε το κράτος δικαίου», πρόσθεσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, 20:49