Οι κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων ξεπέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες σε αριθμό τον ανθρώπινο πληθυσμό της Γης! Την είδηση ανακοίνωσε η διεθνής ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας GSMA η οποία με έρευνά της διαπιστώνει ότι ο αριθμός των καρτών ταυτότητας συνδρομητή σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές αυξάνεται κατά ραγδαίο ρυθμό και συγκεκριμμένα κατά 6,10% σε ετήσια βάση.

 Ο αριθμός των ενεργών SIM φτάνει σήμερα τις 7,23 δις κάρτες παγκοσμίως ενώ ο ανθρώπινος πληθυσμός της Γης υπολογίζεται στα 7,2 δισεκατομμύριαΩς αποτέλεσμα, σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν ενεργοποιηθεί και χρησιμοποιούνται 7,23 δισεκατομμύρια κάρτες SIM σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκριτικά, ο ανθρώπινος πληθυσμός της Γης αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια (αυξανόμενος κατά δύο άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Απογραφών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καμία τεχνολογία δεν μας έχει επηρεάσει όπως το κινητό τηλέφωνο. Είναι το ταχύτερα αυξανόμενο φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ: από το μηδέν στα 7,2 δις σε τρεις δεκαετίες» δήλωσε ο Κέβιν Κίμπερλινγκ, πρόεδρος της εταιρείας Spencer Trask, σχολιάζοντας το ορόσημο.

Η Spencer Trask είχε επενδύσει στην Millicom, μια εταιρεία που συνεργάζεται με τη Facebook για την προώθηση των κινητών στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Το γεγονός ωστόσο ότι οι ενεργές κάρτες SIM είναι πλέον περισσότερες από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κινητό: Οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τα 3,6 δις, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ενεργό χρήστη αντιστοιχούν δύο κάρτες SIM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι μετρήσεις της GSMA συνυπολογίζουν τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται σε συσκευές που επικοινωνούν με άλλες συσκευές -από έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι έξυπνους μετρητές.

Αυτές οι συνδέσεις «μηχανής με μηχανή» υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια. Χωρίς τον αριθμό αυτό, οι κάρτες SIM δεν θα είχαν ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Κατά κάποιον τρόπο, επομένως, οι κινητές συσκευές ίσως δεν είναι ακόμα περισσότερες από τους ανθρώπους. Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να αλλάξει στο κοντινό μέλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης