Με συγκράτηση και ψυχραιμία αντιμετωπίζει ο Καναδάς την απόρριψη του σχεδίου για την επέκταση του πετρελαιαγωγού Keystone (σ.σ. μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης ο νέος αγωγός θα ονομαζόταν σε Keystone XL) της εταιρίας TransCanada από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Η εταιρεία TransCanada, η οποία εδρεύει στο Κάλγκαρι, εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου σημειώνοντας πως θα τροποποιήσει την προτεινόμενη διαδρομή του πετρελαιαγωγού ελπίζοντας στην μελλοντική συνεργασία με τις ΗΠΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της κυβέρνησης του Καναδά, ο υπουργός Φυσικών Πόρων Τζο Όλιβερ είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει πως ένα νέο σχέδιο της TransCanada θα εγκριθεί, αλλά ότι ο Καναδάς πρόκειται να αναζητήσει άλλες αγορές προκειμένου να πουλήσει το πετρέλαιό του. «Είναι σαφές ότι η διαδικασία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Στόχος μας είναι, όπως γνωρίζετε, να διαφοροποιήσουμε τις αγορές μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνον έναν πελάτη για τις ενεργειακές εξαγωγές μας. Ο πελάτης μας (σ.σ.οι ΗΠΑ) δηλώνουν πως δεν θέλουν επέκταση της συνεργασίας τη δεδομένη στιγμή. Ο Καναδάς θα στραφεί πλέον στις αγορές της Ασίας», σημείωσε ο υπουργός.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης