Η εταιρεία Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική Αρχή.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιό της κατά του Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διευκρινίζοντας ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V. », ανέφερε ο ευρωπαϊκός οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Οι Ευρωπαίοι ειδικοί «θα μπορούσαν να διατυπώσουν μια γνώμη στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά», σύμφωνα με τον EMA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson υποβλήθηκε σε συνεχή αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση έως σήμερα για τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης