Στην Ιταλία, εκ των πραγμάτων πιά, οι άνθρωποι ξέρουν. Πόνεσαν, υπέφεραν και υποφέρουν ακόμη, κατέθεσαν τεράστιο τίμημα αλλά τώρα πια έμαθαν και δεν παίζουν με τον covid-19. Στην πόλη Rapallo (Ράπαλο) κοντά στη Γένοβα,οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ένα διάταγμα. Απλά πράγματα. Όλοι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν χειρουργικές μάσκες προφύλαξης όταν εισέρχονται σε καταστήματα ή στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει πώς οι πολίτες του Rapallo θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν την μάσκα μόλις βγαίνουν από την πόρτα του σπιτιού τους. Προφανώς οι Ιταλοί κατανόησαν πώς η χρήση της μάσκας, τόσο από τους ασθενείς, όσο και από τους ασυμπτωματικούς ή τους υγιείς ή ακόμη και από τους ιαθέντες είναι απαραίτητο όπλο κατά της διασποράς του κορωνοϊού και της αναχαίτησης της πανδημίας. Μήπως πρέπει το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες κοινωνίες στο κόσμο; Άλλωστε εφαρμόστηκε στην Κίνα με καθυστέρηση  αλλά  πέτυχε. 

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική από το Σάββατο 4 Απριλίου, για την είσοδο στα καταστήματα και στις δημόσιες  υπηρεσίες του Rapallo. Ο Δήμος της Λιγουρίας στη Ριβιέρα έχει πράγματι εκδώσει εντολή από τον δήμαρχο που υποχρεώνει τη χρήση μάσκας σε όποιον θέλει να εισέλθει σε κατάστημα, σούπερ μάρκετ και δημόσια γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος έχει επίσης προμηθεύσει μάσκες που είναι διαθέσιμες σε όσους δεν έχουν τα μέσα να τις αγοράσουν, αλλά έχει επίσης προβλέψει ότι η απλή κάλυψη της μύτης και του στόματος με ένα υλικό αρκετά παχύ για να λειτουργήσει ως φίλτρο μπορεί να αρκεί.

Η παροχή της υποχρέωσης να φοράει κάθε πολίτης  προστατευτική μάσκα για όσους εγκαταλείπουν την κατοικία  τους θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 13η Απριλίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης