Η αστυνομία του Ισραήλ σκότωσε δύο δράστες και τραυμάτισε ακόμα έναν στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όταν αυτοί αποπειράθηκαν να τους επιτεθούν, ανακοίνωσε η υπηρεσία φύλαξης συνόρων, η οποία νωρίτερα είχε επισημάνει ότι τρεις δράστες «εξουδετερώθηκαν».

«Τρεις τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον της βάσης των συνοριοφυλάκων στο Σάλεμ», που βρίσκεται κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, εξήγησε η ίδια πηγή. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν πυροβολώντας εναντίον τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ιατρικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο τρομοκρατών» σημείωσε η υπηρεσία φύλαξης συνόρων, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για Παλαιστίνιους. Ο τρίτος δράστης έλαβε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και μεταφέρθηκε «σε κρίσιμη κατάσταση» σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Η αστυνομία εξήγησε ότι στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τρία όπλα και ένα μαχαίρι, ενώ ένας εξ αυτών έφερε πάνω του μεγάλο αριθμό σφαιρών.

Η ταυτότητα των δραστών δεν είναι προς το παρόν γνωστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε σε ένα κλίμα έντασης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, μια παλαιστινιακή περιοχή που βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967.

Την Τετάρτη υπέκυψε ένας νεαρός Ισραηλινός που είχε τραυματιστεί πριν λίγες ημέρες από τα πυρά ενός Παλαιστίνιου στη Δυτική Όχθη. Την ίδια ημέρα ένας 16χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Στις κηδείες τους, που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη, συγκεντρώθηκαν μεγάλα πλήθη.

Στο μεταξύ καθημερινά πραγματοποιούνται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τις παλαιστινιακές οικογένειες που κινδυνεύουν να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους στη συνοικία Σέιχ Τζάρα, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί Εβραίοι έποικοι, με αποτέλεσμα να ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με την αστυνομία.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 15 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης