Σύμφωνα με στοιχεία που τις ώρες αυτές διαρρέουν από την Εισαγγελία του Μπρίντιζι, η έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο έξω από το τεχνικό λύκειο «Μορβίλλο Φαλκόνε», που προκάλεσε το θάνατο μιας δεκαεξάχρονης και τον τραυματισμό έξι συμμαθητών της, μπορεί να οφείλεται σε παράφρονα.

«Μπορεί να πρόκειται για την πράξη ενός μόνο ατόμου. Για ένα άτομο που τα έχει βάλει με ολόκληρο τον κόσμο, που είναι γεμάτο θυμό, ή για κάποιον με ιδεολογικά κίνητρα», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι Μάρκο Ντινάπολι, αναφερόμενος στην χθεσινή έκρηξη στο τεχνικό λύκειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον δικαστικό, «σε βίντεο κλειστού κυκλώματος, φαίνεται ένας άνδρας, πιθανότατα Ιταλός, όχι ιδιαίτερα νέος. Οι εικόνες είναι καθαρές και χρήσιμες».

Ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι επιβεβαίωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο, και ότι, πιθανότατα, ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό.

«Απ’ ότι φαίνεται, μπορεί να πρόκειται για ένα απομονωμένο άτομο. Δεν αποκλείεται, όμως, να είχε και συνεργούς », πρόσθεσε ο Μάρκο Ντινάπολι. «Δεν υπάρχει καμία ανάληψη ευθύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, οι δηλώσεις αυτές, απομακρύνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας η μαφιόζικης επίθεσης.

Διαβάστε επίσης Παράφρων πίσω από την έκρηξη στο Μπρίντιζι;, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 12:31

Εν αναμονή δημοσιοποίησης του υλικού που κατέγραψε η κάμερα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 20:09

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης